bilder














söndag

har haft en stressig men rolig helg. i fredags så bar det av till jobbet direkt efter praktiken och direkt efter jobbet hämtade henrika upp mig så for vi till linnea och jag visade mitt nya partytrix.. lördag stressade jag mig igenom, topis student och eftersläppet. och eftersläppet började ju sådär lite lagom bra, hade råkat glömma att säga till elin att det var klänning eller kjol som gällde så hon kom i shorts men de fixade ju sig bra ändå :) hade väldigt roligt iaf! och idag har walter blivit konfirmerad. de där med att gå i kyrkan är inte riktigt min grej, jag och sollan visste inte riktigt när man skulle stå och sitta men som tur var så hjälpe marianne som satt tre rader längre fram oss ;p och för er som vill veta så är det 120 lampor i yttersta lampringen :p efter så har våra "närmast sörjande" varit på fika, jag och elin satt och vräkte i oss smörgåstårta och tror att jag ska gå ner och ta em bit till strax..

slänger in bilder lite senare tänkte jag :)

Gammal?

började allvarligt fundera på om man verkligen börjar bli gammal idag.. vi var ute med barnen och så skulle vi gunga. de gick jätte bra i början, mina tändstickor till ben tog ju knappt ens i marken i gungorna som är anpassade för barn 1-5 år ;p men sen plötsligt kom dendär väldigt obehagliga känslan i magen, den spred sig och jag var tvungen att stanna gungan. jag blev åksjuk. vem fan blir åksjuk av att gunga?! de är ju nästan pinsamt! eller pinsamt det är ju hemskt! hoppas att de bara berodde på att jag var hungrig eller nåt, vill inte att min gungkarriär ska vara över ;p

har suttit och försökt planera helgen.. imorgon är det praktik,jobb och grillning (nog för att jag kommer dit flera timmar efter att dom har grillat men). på lördag bär de av till haukipudas på topis student sen hem och kolla på 3ornas bal innan eftersläppet. och på söndag konfirmeras lillebror. och det är också hemskt, min lilla lillebror håller visst på att bli stor.. ännu en anledning att känna sig gammal. 

men nu ska jag sova så jag orkar med min fullproppade dag imorgon.
natti!

väduren 27 maj

En hittills ytlig bekantskap visar tecken på att förstärkas - och kanske börja utvecklas till något djupare och bestående.

måndag

ledig från skolan idag och jag har hunnit med massor. först happis med linnea, vi sprang fram och tillbaka och gjorde en massa ärenden och åt endel onyttigheter.. sen kom jag och henrika på att jag skulle komma och hälsa på henne i kalix, så dit for jag.. asså friskan, vilket ställe.. instängda i källaren och allt vart man.. handlade lite fast jag inte hade tänkt det men henrika sa att jag sparade pengar så vi låter mig tro det.. vi hannt också med att käka god mat.

Linnea, nu har jag kommit igång! mitt nya nyttiga liv har börjat denhär kvällen! nuujävlar.. :p

helg :)



Utsikt från bastuflotten



tokhundar i Tromsö


Sommar!



Äntligen känns det att sommaren är på väg! har varit fint väder nu i några dagar och jag har verkligen sommarkänsla! drog på mig shorts och slängde solbrollorna i väskan när jag drog iväg till stan idag, då är de sommar! lyssnar på sommarmusik och sol vind och vatten är nog sommarlåten nummer 1. tycker jag i alla fall. är på otroligt bra humör också, livet leker!! dagen har spenderats på stan med linnea, vi har köpt gardiner men nu när jag kom hem kom jag på att dom kanske är för breda.. men jag vet inte får fråga mamma :p smart som man är så tog jag mina nya skor imorse = skavsår direkt, stackars linnea som fått lyssna på mitt gnällande hela dagen. Vill ni veta något kul? jo elin har kommit till sverige och till och med hit till stugan :D saknat henne väldigt mycket! nu har vi mycket prat som måste tas igen :) nu får det nog vara slut på onödig information. hejdå.

måndag

varit på praktiken och jobbet som vanligt. och efter jobbet blev de storseans med terry evans, måste säga att de där med liv efter döden är väldigt intressant och faschinerande. jag tror helt klart att det händer något med en efter att man har dött. och efter att ha lyssnat på terry så är jag helt övertygad.

nu blev klcokan 00.00 undra vem som tänker på mig nu igen, börjar ju bli smått nyfiken på det här mysteriet  ;D
 
nattinatt


söndag

blev väckt imorse och kunde inte somna om, men var inte riktigt kapabel att stiga upp heller så blev kvar under täcket nästan två timmar innan jag kände att frukost kunde smaka någorlunda. annars så har jag försökt göra så lite som möjligt idag och måste säga att jag har lyckats rätt bra.. suttit på balkongen i flera timmar och gjort bort lite plugg som har legat. solen skiner och jag har fått en massa färg, märks att man har grundat i thai :)

gårdagen eller ja kvällen blev lyckad, allt flöt på och jag hade som vanligt väldigt roligt!

blev utmanad eller vad man ska kalla det av linnea.

Berätta fyra sanningar om dig själv:

- jag är livrädd för möss och råttor
- är både svensk och finsk medborgare
- är känslig 
- är dålig på att säga nej

Berätta 4 saker du gjort idag:

- lagat mat
- latat
- pratat i telefon
- lyssnat på radio

Berätta 4 saker du har på dej just nu :
-mjukisbyxor
- ett rött linne
- omaka strumpor
- underkläder

Skriv ner 4 saker du hatar:
- att städa
- havregryns gröt
- engelska
- frigolit

Skriv ner 4 saker du älskar:
- min familj
- mina vänner
- vovvar
- sova

4 personer som ska göra denna lista:
-Annika
-Elin S
-Henrika
-Sara


nu ska jag faktiskt göra lite nytta, ska kila iväg och olja in en dörr.. vi får väl se hur de går.


lördag!

sitter hos linnea med henrika, linnea och kimmo är och köper pizza så dom dyker väl upp här på ett tag :) ikväll blir det något så ovaligt som ett besök på umpalumppatunneli, kiiiiva ;D måste bara säga att dagens bästa helt klart har varit citroner!  blev ju kanoners tillslut :)

aja nu sluta sitta här och gå och vara lite social :D  ha en trevlig lördag alla!

fredag

YES! fortsatte mitt ringande i morse och nu är de fixat, helt nöjd är jag ju inte ännu heller men de går inte att göra de bättre så de får duga.. men nu är de iaf ingen ide att hänga läpp nåmer. fast visst svider de ju lite de gör det. ikväll blir det jobba och sen höra hur helgens planer blir, håller tummarna att allas scheman går att pussla ihop! men det brukar ju oftast ordna sig.

horoskop är lite spännande, har igen kommit ïn i en såndär period när jag måste kolla horoskopet hela tiden.
"Du är kanske lite osäker på dina känslor för en viss person. Du testar på sätt som inte gynnar harmonin i förhållandet."
Hmm.. har mina misstankar. hoppas jag har fel.  


torsdag

just nu består mitt liv till största delen av två saker jobb och praktik. och på mina få lediga timmar i veckan ska jag försöka hinna med lite skolarbeten och dedär körkortet som ska tas men som drar ut på tiden nåt så jävulusiskt. idag var jag på praktiken till 17 och när jag kom hem så hade jag planerat att hinna med massor men så blev det inte. jag nästan flög genom ytterdörren nynnandes på idas sommarvisa helt strålande glad och kastade mig på posthögen för att öppna ett brev som jag väntat på att få öppna hela dagen. ja där var det slut på de roliga, brevet var en stor besvikelse. jag skippade middagen med familjen och gick istället under mitt täcke och tjura. eller inte kanske tjura men var så arg så jag hade kunnat strypa vem som helst som kommit i min väg, alltså blev inget av de jag hade planerat gjort. har ringt lite samtal och ska fortsätta imorgon bitti så kanske de fixar sig, hoppashoppashoppas!

tisdag

idag var det då dags för nationella i matte B och jag kände mig faktiskt lite förberedd tills jag fick höra att provtiden var fyra (!) timmar.. då sjönk självförtroendet men de gick nog rätt bra tror jag, kände mig inte helt off iaf :) sen snabblunch med Henrika innan jag promenixade till mina söta barn på månen. på kvällen var det dags för sista träffen med söta smajlbarnen, vemodigt kan jag då säga. kommer sakna dom! men det finns ju bara 24 timmar på dygnet, man hinner inte med allt. tyvärr.  just nu skulle jag behöva några extra timmar så jag hinner med allt som ska göras. känns som att de har blivit ett litet tomrum nu, något som jag sysslat med halva mitt liv är plötsligt ett avslutat kapitel. men nu ska jag vända blad och börja på ett nytt! förhoppningsvis ett nytt och ännu bättre. ser lovande ut nu måste jag säga :)


måndag

har pluggat matte som en tok i två dagar nu.. jobbigt men mitt slit har gett resultat! övning ger färdighet, linda har fattat matte! poletten har trillat ner och inte inte var de då en dag för tidigt.. men bättre sent än aldrig heter de ju.. bara för de så kommer provet säkert vara jätte svårt. nå hoppas på de bästa iaf :) annars så har jag hunnit med frissan och kalas i nikkala också idag. nu ska jag nog börja leta mig till min kompis john blund som väntar på mig :)


söndag

dagen har jag spenderat med min vän Henrika, vi har mest tagit de lugnt och laddat batterierna, dom tog ju som lite slut igår...  annars så står matte på dagens lista, usch men måste ju klara provet så. sollan kommer efter hockeyn och hjälper mig de är ju bra iaf.  igår var en stressig dag. först jobb och sen hem och stressfixa mig innan vi for till linneas stuga och grillade och hade allmänt trevligt, tack alla! det får vi helt klart göra om snart :)


fredag

vaknade förra natten och trodde jag hade tandvärk, fast när jag började tänka efter så var det inte i tanden utan kinden jag hade ont.. var till vårdcentralen och gjorde lite prover, jahapp nu har man då bihåleinflamation. fått en antibiotikakur, haha skämmde ju inte alls ut mig lite på apoteket heller ;p annars så har jag jobbat direkt efter praktiken, kom hem för en timme sen och ska börja sova strax ska upp imorgon bitti och jobba igen.  

torsdag

denhär kvällen har jag gjort något så roligt som att räkna matte i flera timmar.. synd bara att de inte riktigt vill fastna. har ringt mina snillen till kompisar och fått lite hjälp och på söndag ska sollan försöka banka in något i min lilla skalle.. vi får väl se hur provet går. typiskt mig att börja plugga i absolut sista minuten också. imorgon är de först engelska nationella i flera timmar, sen praktik och direkt efter det blir de jobba till stängning och sen öppning på lördag morgon. mkt att göra men de ska nog gå bra hoppas jag. lite saker som måste fixas också.. får försöka hitta nån lucka.
har inget vettigt att skriva så godnatt folket .


<3

tack henrika du är så bäst! finns inga ord!

tisdag

är trött och borde ännu duscha innan jag ska sova.. appropå sova så har jag hunnit sova middag idag väldigt skönt var det! missade ju vilan på praktiken när jag var på begravningen. usch det är alltid lika sorligt med sånt. satt och storgrät som vanligt, bara stämningen i kyrkan gör ju att vem som helst gråter. och sen när man ser hur ledsna alla dom närmaste är så går de ju inte att hålla tillbaka tårarna nåmer. hur som helst så var begravningen väldigt fin. hoppas att de dröjer ett bra tag innan man behöver gå på en igen.


En tung stock blir lättare om man är två :)


söndag

jag taggade och taggade i ett dygn för utgång igår men icke, det satte mina vänner stopp för :p istället satt vi och åt godis och prata om livet, skönt att bara ta de lugnt också ibland :) sen blev vi anlitade att köra taxi, då var de slut på de lugna.. blev en kort sväng på krogen också, nyktert. sen hamnade vi på en riktig "bya fest" ändå in på morgonkvisten. bastu, finnhits och dricka ja de säger väl de mesta.. kanske inte de bästa stället att vara nykter på ;p haha men kul var de :) idag har de inte blivit gjort så mycket mer än en långpromenad med zorro och bio. laddar inför en jobbig vecka, har något planerat för varje kväll. borde börja kolla på matten också ifall jag tänker klara nationella men har noll inspiration. suck. måste be sollan hjälpa mig.. kanske nästa söndag? verkar vara min enda lediga dag då.


1 maj

herregud det är redan maj, snart har halva året gått.. tiden bara springer, ny månad hela tiden känns det som :p igår hade man halvdag på praktiken så slutade efter att ha powernapat med barnen :) sen for vi och lekte ned viktors valpar och jag blev helt kär i en liten kille där, eller den typ adopterade mig ;p sen på kvällen bar det av till stan och fira glada vappen. först var vi hos linnea och sen på lite andra ställen innan krogen. där var det mycket folk och jag hade jätte kul! tack alla för den bästa vappen någonsin!










brudar ni taggar väl för imorgon? jag är på! ;D


RSS 2.0